BeMC 2016 – race briefing

Over 5 dagen start in La Roche-en-Ardenne de vijfde editie van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC). Hieronder vindt u nog wat praktische informatie:

U kunt uw startpakket afhalen in het Hotel Floreal (Avenue de Villez 6, La Roche-en-Ardenne) op donderdag 12 mei tussen 19u en 21u en op vrijdag 13 mei tussen 10u00 en 11u30.

De deelnemerslijst kan u hier terug vinden.

Er zijn verschillende rijen voorzien, gelieve in de juiste rij aan te schuiven. Vergunninghouders dienen verplicht hun licentie voor te leggen bij de inschrijvingen. Indien u niet ingeschreven bent in de juiste categorie kan dit nog ter plaatse gewijzigd worden mits betaling van een administratiekost van 10 €.

Startprocedure en parcours informatie

Opgelet: de start van de eerste rit vind plaats in het centrum van La Roche-en-Ardenne ter hoogte van het Office de Tourisme om 12u. Er zijn wegwijzers naar de start voorzien vanaf Hotel Floreal (ongeveer 1 km). Gelieve u tijdig ter plaatse te begeven. Het opstellen in de startboxen begint 20 minuten voor de start.

De startboxen worden als volgt ingedeeld:

Startbox 1 (gele stuurborden): Elite mannen (nummers 1 tot 99) en Elite vrouwen (nummers 101 tot 199)
Startbox 2 (zwarte stuurborden): Masters 1 (= alle vergunninghouders < 40): nummers 201 tot 299
Startbox 3 (rode stuurborden): Masters 2 (= alle vergunninghouders > 40): nummers 301 tot 399
Startbox 4 (blauwe stuurborden): FUN Mannen en Vrouwen: nummers 401 tot 899

Vergunninghouders worden er aan herinnerd dat de XCS wedstrijden, zoals de BeMC, als XCO worden gecatalogeerd door de UCI. Enkel nationale kampioenen XCO mogen hun trui dragen!

Informatie over de ritten en de juiste locaties van de bevoorradingspunten is terug te vinden op http://www.bemc.be/#parcours-stage-race. Deze informatie vindt u ook terug in het roadbook dat in uw startpakket zal zitten. De gps-files worden naar alle deelnemers gestuurd per mail.

We willen er u aan herinneren dat het in Wallonië, behoudens uitdrukkelijke toelating, verboden is om op onverharde paden te fietsen. Gelieve de parcoursen dan ook enkel tijdens de BeMC te rijden!

Er is parkeerplaats voor de deelnemers voorzien in de Rue du Lavoir op enkele honderden meters van hotel Floreal (kamperen is hier NIET toegestaan).

Praktische info

Bike 7 is gedurende de drie dagen aanwezig met een professionele bike-wash. Deze bevindt zich vlak naast de aankomstzone.

Specialized is dit jaar exclusief Tech Partner van de BeMC. Kleine reparaties worden als gratis service verricht voor alle deelnemers. Grote reparaties en materialen worden tegen onkosten aangeboden. Breng zeker zelf specifieke vervangingsdelen zoals bijvoorbeeld derailleur pad, spaken en remblokken mee. Specialized zal elke dag aanwezig zijn onderweg en bij start/finish.

Compex is elke dag aanwezig om gratis elektro-massage aan te bieden aan de deelnemers. Tegen betaling kan u ook terecht bij Sportservice Linssen of Kat’s Sport Relaxation voor een echte sportmassage.

Er is aan het hotel een fietsenstalling. Iedere deelnemer mag zijn fiets hier plaatsen. De ruimte wordt enkel ’s nachts bewaakt (van 22u tot 8u). Om uw fiets ook overdag veilig te stallen wordt aangeraden een slot mee te nemen.

Sportograf zal ter plaatse opnieuw aanwezig zijn op verschillende mooie plekken om prachtige foto’s van jou te maken tijdens de BeMC. Deze zullen na de wedstrijd hier terug te vinden zijn.

Alvast veel succes en tot vrijdag!

About The Author

bemc