BeMC non-stop

Voor veel mensen is de Belgian Mountainbike Challenge powered by Specialized uitrijden al een hele prestatie, waar ze terecht fier op mogen zijn. Verspreid over 3 dagen moet maar liefst 262 km overbrugd worden en meer dan 8.000 verticale hoogtemeters geklommen worden.

Voor ultrafietser Stefan Maertens volstaat dit echter niet als uitdaging. Stefan zal op donderdag 11 mei, één dag voor de start van de driedaagse, het volledige parcours van de BeMC 2017 in één enkele rit afleggen.

Vroege vogels zijn welkom om hem te komen aanmoedigen als hij van start zal gaan om 6u ’s morgens voor hotel Floreal in La Roche. Overdag passeert hij nog drie keer voorbij de finishlijn alvorens rond 21u zijn avontuur volbracht te hebben.

De hele prestatie zal live te volgen zijn via de website en ook op de Facebook-pagina van BeMC zullen regelmatig updates, foto’s en filmpjes verschijnen.

We wensen Stefan alvast heel veel succes toe en hopen dat jullie ook massaal aanwezig zullen zijn om hem aan te moedigen of te zien finishen.

Stefan zal tijdens zijn rit gebruik maken van een Lauf voorvork en keramische lagers van C-Bear. Dankzij zijn Stages Cycling vermogenmeter zal hij zijn inspanning nog beter kunnen indelen en kan iedereen zich achteraf ook een idee vormen van welke inspanningen hij heeft geleverd, wanneer we enkele van zijn vermogen statistieken zullen delen.

Tot slot verbinden we nog een leuke wedstrijd aan deze nu al legendarische tocht. Degene die het beste de finale eindtijd van Stefan kan voorspellen, wint een gratis ticket voor de BeMC 2018 en kan zelf aan de lijve komen ondervinden hoe lastig het is om, zelfs in drie dagen, dit parcours af te leggen. Laat gerust een berichtje met jouw tijd achter op Facebook of op de website.

Tip: in 2015 nam Stefan deel aan de BeMC en had hij een tijd van 14u58min21sec nodig om de volledige afstand, verspreid over drie dagen, af te leggen.

About The Author

bemc