BeMC 2017 – race briefing

Binnen een week start in La Roche-en-Ardenne de zesde editie van de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) powered by Specialized. Hieronder vindt u nog wat praktische informatie:

Categorieën

De BeMC bestaat uit de BeMC UCI en de BeMC Open.

De BeMC UCI is voorbehouden aan renners met een vergunning Elite of Belofte (U23).  De BeMC Open is toegankelijk voor iedereen die geen elite- of belofte-vergunning heeft (inclusief niet-vergunninghouders). Binnen de BeMC Open zijn er vijf verschillende categorieën.

Renners in de BeMC UCI zijn herkenbaar aan de gele stuurbordjes, renners in BeMC Open krijgen een zwart stuurbordje.

De nummers zijn toegekend als volgt :

 • BeMC UCI Men → startnummers 1 tot 99
 • BeMC UCI Women → startnummers 101 tot 199
 • BeMC Open Men 20 : mannen jonger dan 30 → startnummers 201 tot 299
 • BeMC Open Men 30 : mannen vanaf 30 en jonger dan 40 → startnummers 301 tot 499
 • BeMC Open Men 40 : mannen vanaf 40 en jonger dan 50 → startnummers 501 tot 699
 • BeMC Open Men 50 : mannen ouder dan 50 → startnummers 701 tot 799
 • BeMC Open Women → startnummers 801 tot 899

*Voor het bepalen van de categorieën is uw leeftijd op 31 december 2017 doorslaggevend.

Als u zou merken dat u bent ingeschreven in een verkeerde categorie, gelieve ons hiervan dan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Indien u niet ingeschreven bent in de juiste categorie kan dit nog ter plaatse gewijzigd worden mits betaling van een administratiekost van 10 €. 

Afhalen startpakket

U kunt uw startpakket afhalen in het Hotel Floreal (Avenue de Villez 6, La Roche-en-Ardenne) op donderdag 11 mei tussen 19u en 21u en op vrijdag 12 mei tussen 9u00 en 10u30. Er zijn verschillende rijen voorzien, wij vragen u om zeker in de juiste rij aan te schuiven. 

Elk startpakket bevat drie drankbonnetjes en één ticket voor de pasta party op zondag 14 mei aan de aankomst. Gelieve te verifiëren of deze aanwezig zijn. Er worden GEEN tickets achteraf uitgedeeld!

Vergunninghouders dienen verplicht hun licentie voor te leggen bij de inschrijvingen. Wie niet over een geldige licentie beschikt, en dit niet had aangegeven bij de inschrijvingen, moet ter plaatse 15€ betalen voor een dagvergunning.

Er is parkeerplaats voor de deelnemers voorzien in de Rue du Lavoir op enkele honderden meters van hotel Floreal (kamperen is hier NIET toegestaan). 

Startprocedure en parcours informatie

Opgelet: de start van de eerste rit vind plaats in het centrum van La Roche-en-Ardenne ter hoogte van het Office de Tourisme om 11u. Er zijn wegwijzers naar de start voorzien vanaf Hotel Floreal (ongeveer 1 km). Gelieve u tijdig ter plaatse te begeven. Het opstellen in de startboxen begint 20 minuten voor de start.

De startboxen worden als volgt ingedeeld:

BeMC UCI startbox 1 (gele stuurborden): 

 • Elite mannen (nummers 1 tot 99) 
 • Elite vrouwen (nummers 101 tot 199) 

BeMC OPEN startbox 1 (zwarte stuurborden): 

 • Nummers 201 – 210 (Men < 30)   
 • Nummers 301 – 310 (Men < 40)
 • Nummers 501 – 510 (Men < 50)
 • Nummers 701 – 705 (Men > 50)
 • Nummers 801 – 805 (Women)

Regerende kampioenen MTB XCO en XCM (Amateur of Masters) en voormalige BeMC winnaars (Masters of FUN B) mogen ook plaatsnemen in deze startbox. De namen van de betrokken renners zullen ophangen in het inschrijvingslokaal en aan de startbox.

BeMC OPEN startbox  2 (zwarte stuurborden):

Alle andere renners op basis van first come, first served.

We willen er op wijzen dat de startklim op dag 1 meer dan 2 kilometer lang is over asfalt. Er is dus meer dan voldoende tijd en ruimte om op te schuiven!

Vergunninghouders worden er aan herinnerd dat XCS wedstrijden, zoals de BeMC, als XCO worden gecatalogeerd door de UCI. Enkel nationale kampioenen XCO mogen hun trui dragen!

Informatie over de ritten en de juiste locaties van de bevoorradingspunten is terug te vinden onder parcours.

We willen er u aan herinneren dat het in Wallonië, behoudens uitdrukkelijke toelating, verboden is om op onverharde paden te fietsen. Gelieve de parcoursen dan ook enkel tijdens de BeMC te rijden!

Andere praktische info

Gedurende de drie dagen zal er een professionele bike-wash met 100% biologisch afbreekbare producten van Squirt aanwezig zijn vlak naast de aankomstzone.

Specialized is opnieuw exclusief Tech Partner van de BeMC. Kleine reparaties worden als gratis service verricht voor alle deelnemers. Grote reparaties en materialen worden tegen onkosten 

aangeboden. Breng zeker zelf specifieke vervangingsdelen zoals bijvoorbeeld derailleur pad, spaken en remblokken mee. Specialized zal elke dag aanwezig zijn onderweg en bij start/finish.

Tegen betaling kan u terecht bij Sportservice Linssen voor een echte sportmassage.

Er is aan het hotel een fietsenstalling. Iedere deelnemer mag zijn fiets hier plaatsen. De ruimte wordt enkel ’s nachts bewaakt (van 22u tot 8u). Om uw fiets ook overdag veilig te stallen wordt aangeraden een slot mee te nemen.

Sportograf zal ter plaatse opnieuw aanwezig zijn op verschillende mooie plekken om prachtige foto’s van jou te maken tijdens de BeMC. Deze zullen na de wedstrijd hier terug te vinden zijn. 

Alvast veel succes en tot vrijdag!

About The Author

bemc