BeMC 2017 – verslag rit 1

Stage 1 – verslag

De volledige uitslag kan u terugvinden op http://www.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1186463240902017

De video samenvatting is terug te vinden op www.facebook.com/bemc.be

Stage 2 – preview

De tweede rit is, met 100km en 3.050 hm, de koninginnenrit van de BeMC 2017. De start wordt gegeven om 10u voor Hotel Floreal.

Via Borzée en Bersimenil trekt het peloton richting Houffalize. Tussen bevoorrading één en drie, beide in de buurt van Engreux moeten 40 zeer zware en technische kilometers afgelegd worden met onder meer een stuk van het voormalige wereldbeker parcours.

Tussen bevoorrading drie en vier steken de renners voor de eerste keer de Ourthe over via een smal betonnen brugje. Vanaf Warempage kan de wind opnieuw een belangrijke rol spelen alvorens het stuwmeer van Nisramont bereikt wordt. Aan de vierde bevoorrading start de echte finale met enkele technische passages en voorbij Nadrin de ondertussen legendarische crossing van de Ourthe en opnieuw enkele lange en lastige beklimmingen.

De aankomst van de eerste renners wordt verwacht tussen 14u15 en 14u30.

De start van de tweede etappe wordt zaterdag 13 mei vanaf 9u55 live uitgezonden via Facebook. (www.facebook.com/bemc.be) De verdere evolutie van de wedstrijd kan u volgen via live-tracking op http://www.bemc.be/bemc-live/.

About The Author

bemc