HouffaMARATHON wordt BeMC Marathon Houffalize

De Houffalize Mountainbike Marathon of kortweg de HouffaMARATHON zal voortaan door het leven gaan als de BeMC Marathon Houffalize en vormt samen met de BeMC Marathon Bertrix een uniek nieuw klassement verdeeld over twee manches.
 
De wedstrijd in Houffalize verhuist ook zowel qua datum als qua start- en aankomstplaats. De BeMC Marathon Houffalize wordt voortaan verreden midden september in plaats van eind augustus. In 2018 zal dit op zaterdag 15 september zijn. De start en aankomst zal zich bevinden op het domein van hotel Vayamundo.
 
De BeMC Marathon Bertrix zal één maand eerder op woensdag 15 augustus, onze-lieve-vrouw-hemelvaart plaatsvinden, zoals ook al in 2017 het geval was.
 
Tijdens beide manches kan er geracet worden over een afstand van ongeveer 100, 80 en 60 kilometer. Uiteraard zullen het nodige aantal hoogtemeters ook niet ontbreken.
 
In tegenstelling tot wat traditioneel het geval is bij dit soort klassementen, zal voor de eindranking niet met punten gerekend worden, maar wel met tijd. De totale gereden tijd over beide manches zal de doorslag geven. Er wordt een ruime prijzenpot voorzien voor de verschillende afstanden en categorieën.
 
De inschrijvingen openen op 10 februari 2018. Wie zich tegelijk inschrijft voor beide wedstrijden krijgt bovendien een mooie korting.
 
Opgelet: om enerzijds de natuur niet te veel te belasten en anderzijds ervoor te zorgen dat iedereen steeds zonder files kan fietsen, is het aantal deelnemers beperkt tot 600 renners per wedstrijd!

About The Author

bemc