Welke band is perfect voor de BeMC?

Renegade

Deze crosscountry competitieband van wereldklasse is superlicht om snel te accelereren en vlot te klimmen. Het noppenpatroon presteert optimaal op hardere ondergronden, heeft een lage rolweerstand en biedt maximale grip tijdens het klimmen, in de bochten en bij fors aanremmen.

De Renegade is beschikbaar in 2.1” en 2.3” breedtematen. Wil je je setup zo licht mogelijk houden? Ga dan voor de 2.1” versie. Wil je graag wat extra comfort en een zo laag mogelijke rolweerstand? Dan is de 2.3” de juiste keuze.

Ligt het parcours er droog bij en wordt er geen regen verwacht, monteer dan de Renegade voor en achter en je hebt direct een voorsprong op de rest van de deelnemers!

Fast Track

We namen het profielontwerp van de Fast Trak 2Bliss Ready en brachten het een stap verder door het profielontwerp nog verder ontwikkeld door iedere nop te manipuleren met FE analyses. Dit, in combinatie met ongelooflijk veel feedback van de rijders en onze ervaring met het ontwerp, resulteert in een XC band met nog minder rolweerstand en grip in een super lichtgewicht pakket.

De Fast Trak is beschikbaar in 2.1” en 2.3” breedtematen. Wil je je setup zo licht mogelijk houden? Ga dan voor de 2.1” versie. Wil je graag wat extra comfort en een zo laag mogelijke rolweerstand? Dan is de 2.3” de juiste keuze.

Wanneer je de kans op lekrijden zoveel mogelijk wil voorkomen, kies dan voor onze GRID uitvoering. Onze GRID banden zijn voorzien van stevigere wangen en bieden meer lekbestendigheid. Deze extra bescherming gaat wel ten koste van het gewicht, waardoor GRID banden iets zwaarder zijn dan onze 2Bliss uitvoeringen.

Krijg je tijdens de BeMC te maken met een vochtig parcours, maar ligt jouw focus wel op snelheid? Kies dan voor de perfecte balans tussen veel grip en weinig rolweerstand en ga voor de Fast Trak.

Ground Control

The Ground Control 2Bliss Ready is een uiterst veelzijdige band. CAD ontwikkelde nop vormen versterken de structuur van de noppen voor optimale grip bij het aanremmen, maar houd het profiel ook aanpasbaar voor perfecte oppervlakte controle. In combinatie met het GRIPTON compound is het de perfecte band voor elke rit op moeilijk terrein.

De Ground Control is beschikbaar in 2.1” en 2.3” breedtematen. Wil je je setup zo licht mogelijk houden? Ga dan voor de 2.1” versie. Wil je graag wat extra comfort en nog meer grip over modderig terrein? Dan is de 2.3” de juiste keuze.

Wanneer je de kans op lekrijden zoveel mogelijk wil voorkomen, kies dan voor onze GRID uitvoering. Onze GRID banden zijn voorzien van stevigere wangen en bieden meer lekbestendigheid. Deze extra bescherming gaat wel ten koste van het gewicht, waardoor GRID banden iets zwaarder zijn dan onze 2Bliss uitvoeringen.

Is er veel regen gevallen en ligt het parcours er modderig bij? Ga dan voor grip en controle en kies voor de Ground Control.

About The Author

bemc