BeMC 2018 - rit 1

La Roche - Erezée - La Roche
84 km - 2375 hm

Algemene informatie

Ook op dag 2 starten we weer vanuit het centrum van La Roche. Ditmaal rijden we vanuit de andere richting naar de finishplaats van gisteren om even verder het bos in te draaien. Vanop de top van de Col d’Haussiere, gaat het in sneltreintempo terug naar beneden richting N89. Hier volgt een mooie maar lastige en bijwijlen technische beklimming. Vanaf bevoorrading 1 in Laidprangeleux gaat het over goed berijdbare bospaden richting Erézée. Een bospassage met heel veel hoogtemeter, zal ongetwijfeld opnieuw voor afscheiding zorgen.

Van Grandmenil tot Samree gaat het hoofdzakelijk via rustige, maar lastige bospaden. Voorbij de laatste bevoorrading in Samrée duikt de fameuze muur van Borzée voor een eerste keer op.

Vanaf dit jaar zal deze fameuze helling elke dag opnieuw de echte finale inluiden…

De klassieke lange afdaling vanuit Borzée zal dan ook voor velen een opluchting zijn. De finish langs de oevers van de Ourthe in de prachtige tuin van hotel Floreal lonkt…

 

Bevoorradingen

Meer informatie vanaf april 2020.

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Live tracking

U kan het verloop van de wedstrijd live volgen Racemap. Aan de hand van meer dan 20 tussenpunten langs het parcours wordt de vooruitgang van de renners visueel weergeven op kaart.

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2020.

Parcoursoverzicht

Meer info vanaf april 2020.

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Proloog

La Roche – Parc à Gibier

18,5 km – 600 hm

Rit 2

La Roche – Bertogne – La Roche

95 km – 2950 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

62 km – 2200 hm