BeMC 2020 - stage 3

La Roche - Houffalize - La Roche
95 km - 2950 hm

Algemene informatie

De koninginnenrit van de BeMC wordt traditioneel op zaterdag gereden. Het eerste gedeelte blijft met veel snelle en brede paden atypisch tot aan de eerste bevoorrading net buiten Wyompont. Vanaf hier volgen een aantal korte, maar steile beklimmingen nabij de Ourthe elkaar in sneltempo op.

Nabij Ferme au Pont rijden we een mooie singletrail klim omhoog om na het oversteken van de de grote baan tussen Ortho en Bertogne wordt terug aan te sluiten op het “klassieke” parcours van de Houffalize-etappe met onder meer de afdaling van de steile “wall of death”.

De tweede bevoorrading nabij Engreux komt niets te vroeg want een opnieuw zeer lastige passage richting Houffalize ligt al te wachten. Vanaf de derde bevoorrading in Grande Mormont vervolgen we het klassieke parcours met passages via Filly, Ollomont, Hubermont en uiteraard, na een jaartje afwezigheid vanwege de weersomstandigheden, de  legendarische crossing van de Ourthe. Dit jaar volgt er voorbij Maboge echter nog een bijkomende lus naar Borzée/Samrée met onder meer de afdaling van de muur van Borzée en opnieuw dezelfde lange afdaling richting finish als gisteren.

Bevoorradingen

Meer informatie vanaf april 2020.

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Live tracking

kan het verloop van de wedstrijd live volgen Racemap. Aan de hand van meer dan 10 tussenpunten langs het parcours wordt de vooruitgang van de renners visueel weergeven op kaart.

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2020.

Parcoursoverzicht

Meer informatie vanaf april 2020.

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Proloog

La Roche – Parc à Gibier

25 km – 850 hm

Rit 1

La Roche – Manhay – La Roche

77,5 km – 2160 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

66 km – 2300 hm