BeMC 2020 - rit 2

La Roche - Manhay - La Roche
77,5 km - 2160 hm

Algemene informatie

Ook op dag 2 starten we weer vanuit het centrum van La Roche. We vertrekken op de brede N89 richting Baraque Fraiture. Na  een paar kilometers draaien we echter links weg richting Cielle om vervolgens net voorbij de steengroeve een breed onverhard pad op te draaien dat langzaam hoger klimt om uit te monden op een mooie maar lastige en bijwijlen technische beklimming.  De eerste 20 kilometers van deze rit bevatten meer dan 800 hoogtemeters en zijn zonder twijfel het lastigste van de volledige etappe, misschien wel van de volledige wedstrijd! Geen paniek, hierna wordt het veelal vlotter.

Vanaf bevoorrading 1 in Laidprangeleux gaat het over goed berijdbare bospaden richting Erézée. Een bospassage met opnieuw veel (steile) hoogtemeters, zal ongetwijfeld voor afscheiding zorgen moest dit nog niet het geval zijn. Na de tweede bevoorrading 2 nabij Briscol volgt nog een lange bospassage naar Grandmenil.

Van Grandmenil tot Samree gaat het hoofdzakelijk via rustige, maar soms ruwe (bos)paden. Voorbij de laatste bevoorrading in Domchamps gaat het parcours hoofdzakelijk naar beneden wat voor velen wellicht een opluchting zijn. Het laatste stuk naar de finish zal voor de meesten amper langer dan een goed uurtje duren.

De finish langs de oevers van de Ourthe in de prachtige tuin van hotel Floreal lonkt…

 

Bevoorradingen

Meer info vanaf april 2020.

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die « buiten tijd » aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Live tracking

U kan het verloop van de wedstrijd live volgen Racemap. Aan de hand van meer dan 20 tussenpunten langs het parcours wordt de vooruitgang van de renners visueel weergeven op kaart.

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2018.

Parcoursoverzicht

Meer info vanaf april 2020.

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Proloog

La Roche – Parc à Gibier

24 km – 820 hm

Rit 2

La Roche – Houffalize – La Roche

98,5 km – 2900 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

66 km – 2300 hm