[nzs_heading heading=”5″] Gaststad [/nzs_heading]

De start en finish van elk van de drie etappes van de BeMC vindt plaats in La Roche-en-Ardenne. La Roche is gelegen in de provincie Luxemburg. De volledige gemeente ligt verspreid over de vallei van de Ourthe. De stad zelf ligt in een dal op een hoogte van 207m boven zeeniveau en de meeste dorpjes liggen hoger op het plateau. Het hoogste punt van de gemeente ligt nabij de Baraque de Fraiture en meet 652 m.

De totale oppervlakte van de gemeente bedraagt 147,5 km². Meer dan 85 km² is bedekt met bossen en zo’n 50 km² is landbouwgrond. Slechts 8 km² is bebouwd. Ondanks de enorme oppervlakte is de bevolkingsdichtheid vrij laag met amper 29,5 inwoners per km².

De streek rond La Roche-en-Ardenne is dan ook uitermate geschikt voor de organisatie van een attractieve en zware mountainbike wedstrijd. Het episch centrum van de wedstrijd bevindt zich net buiten het centrum van de gemeente op het rustige domein van Hotel Floreal, nabij de oevers van de Ourthe. Hotel Floreal is tevens de officiële logement partner van de BeMC.

[nzs_heading heading=”5″] Kaart [/nzs_heading]

[nzs_heading heading=”5″] Met de wagen [/nzs_heading]

La Roche-en-Ardenne is strategisch gelegen vlakbij twee belangrijke autosnelwegen, de E25 (Luik – Luxemburg) in het Oosten en de N4 in het westen.

Via de E25 vanuit Luik: neem afrit 50 (La Roche, Vielsalm, La Baraque de Fraiture), vanuit de richting Luik slaat u rechtsaf op de N89 (links als u vanuit Luxemburg komt). Volg de N89 gedurende 17 km tot in het centrum van La Roche-en-Ardenne. Volg de N860 in de richting van Houffalize gedurende 850 meter. Hotel Floreal ligt aan uw rechterkant.

Via de E411 / N4: neem de afrit La Roche, Waha en volg de N888 gedurende 13 km tot in het centrum van La Roche-en-Ardenne. Volg de N860 in de richting van Houffalize gedurende 850 meter. Hotel Floreal ligt aan uw rechterkant.

[nzs_heading heading=”5″] Met de trein [/nzs_heading]

Marloie (Marche-en-Famenne) : 32 km van La Roche – 45 min per bus
Hotton : 26 km van La Roche – 35 min per bus

[nzs_heading heading=”5″] Met het vliegtuig [/nzs_heading]

De dichtstbij gelegen internationale luchthavens zijn Luxemburg en Brussel-Zaventem