Extra services

De Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) uitrijden is een prestatie op zich en om te beginnen moet je hiervoor over enige conditie en techniek beschikken en zal je nog steeds zelf moeten trappen, maar dankzij sommige speciale (optionele) services kan je het jezelf al iets makkelijker maken.

Massage service

Wat?

Niets beter om de volgende dag met frisse benen aan de start te staan dan een stevige sportmassage ’s avonds na de rit. Tijdens de BeMC hebben we daarom een aantal gediplomeerde sport(zorg)masseurs voor u ter beschikking.

Hoe werkt het?

– Bij de online-inschrijving meld je je aan voor de optionele Massage Service

– Na aankomst kan je aangeven welk tijdstip voor jou het beste uitkomt (de massages beginnen vanaf 15u)

– Op het afgesproken uur kom je naar de massagezaal (vergeet niet om een handdoek mee te nemen)

– Elke massagebeurt duurt een half uur

– Je kan er ook terecht voor medical taping

Prijs?

Drie massages van een half uur elk (op donderdag, vrijdag en zaterdag) : 65 € bij boeking vooraf.

Ter plaatse : 25 € per half uur (contant of via bankkaart te voldoen).

Medical taping : 5 € per meter.

Drinkbussen service

Wat?

Wil je tijdens de Belgian Mountainbike Challenge zo weinig mogelijk tijd verliezen aan de bevoorradingen? Verkies je je eigen merk van sportdrank? Beschik je niet over een verzorger om jou tijdens de wedstrijd drinkbussen aan te geven? Maak dan gebruik van de drinkbussen service van de organisatie!

Hoe werkt het?

– Elke dag kan je, vanaf 3u voor de start, je eigen drinkbussen (duidelijk voorzien van je startnummer) afleveren in daarvoor speciaal voorziene boxen onder de tent nabij het podium. Er is een aparte box voorzien per bevoorradingspost. Bussen kunnen afgegeven worden tot een in het roadbook en ter plaatse aangegeven tijdstip (afhankelijk van de bevoorradingspost waarvoor ze voorzien zijn).

– De organisatie zorgt ervoor dat de drinkbussen vervoerd worden naar de betrokken bevoorradingspost waar ze, gesorteerd op startnummer (per hondertal) uitgestald worden op een aparte tafel.

– Je kan je lege bussen achter laten bij de bevoorrading (gooi NOOIT lege drinkbussen weg buiten de bevoorradingszones).

– Na de wedstrijd worden de niet afgehaalde en lege drinkbussen terug meegebracht naar de aankomst.

Prijs?

Deze service wordt GRATIS aangeboden aan alle deelnemers!

Gelieve enkel je eigen drinkbussen mee te nemen aan de bevoorrading. Wie betrapt wordt op het “stelen” van iemand anders drinkbus wordt bestraft met een tijdstraf van minimaal 15 minuten.

Mechanical service

Wat?

Specialized is opnieuw de officiële Tech Partner van de BeMC. Zij voeren voor, tijdens en na de ritten kleine en grote herstellingen uit.

Hoe werkt het?

Je kan voor en na elke rit terecht in de Specialized tent vlakbij de finish voor alle soorten herstellingen. Er zijn verschillende reserve-onderdelen ter beschikking, maar breng best zelf ook enkele specifieke stukken zoals pad, spaken en remblokken mee.

Prijs?

Deze service wordt GRATIS aangeboden aan alle deelnemers! Voor zware, tijdsintensieve herstellingen kan een beperkte kost aangerekend worden. Vervangonderdelen worden steeds aangerekend aan kostprijs.

Bike service

Wat?

Gebruik je de tijd tussen de ritten liever om te rusten en te herstellen in plaats van het terug in orde zetten van je fiets? Of steekt het poetsen van na elke rit je gewoon tegen? Dan hebben we nu, in samenwerking met Eric Van Sande, de ultieme oplossing voor jou! De nieuw Bike Service zorgt ervoor dat je je enkel nog met je fiets moet rijden. Het onderhoud laten je over aan professionals. 

Hoe werkt het?

– Bij de online-inschrijving meld je je aan voor de optionele Bike Service

– Onmiddellijk nadat je aankomt, kan je je fiets afgeven aan de speciaal daarvoor voorziene servicepost vlakbij de finish.

– Je fiets wordt vervolgens onder handen genomen door een professional:

  • je fiets wordt volledig gereinigd
  • er wordt een grondige visuele controle uitgevoerd op zoek naar eventuele mankementen (versleten remblokken, ketting, tandwielen, …)
  • de volledige aandrijfriem (ketting + tandwielen) wordt gedroogd en opnieuw gesmeerd

– Amper 15 tot 20 minuten later kan je je fiets in tiptop staat terug oppikken. Als er mankementen worden vastgesteld, wordt je hiervan uiteraard op de hoogte gesteld en kan je terecht bij onze partner Specialized voor herstellingen.

Prijs?

Voor vier volledige services (op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) : 55 €