Rit 2 - 85,4 km | 2650 hm
La Roche - Warempage - La Roche
Beschrijving

Rit 2 vertrekt in het centrum van gaststad La Roche-en-Ardenne. Onmiddellijk na de start rijden de renners de brug over de Ourthe op om even voorbij Place du Bronze links in te slaan richting Hives. Hier wordt de officiële rijdende start gegeven. 

De eerste beklimming verloopt over asfalt en bevat geen specifieke moeilijkheden. Toch is het cruciaal om hier mee te zijn. Na enkele kilometers volgt een snelle afdaling over een breed grindpad met onmiddellijk daarna de verschrikkelijke Moulin de la Strument helling, onmiddellijk gevolgd door enkele mooie single tracks. Na een tiental kilometer volgt opnieuw een langere maar goed lopende klim naar Mierchamps. Van daar gaat het via hoofdzakelijk brede en open wegen richting Wyompont/

Het volgende gedeelte van de rit volgt hoofdzakelijk de flanken van de Ourthe met af en toe een stevige beklimming en enkele technische passages langs de oever.

De tweede bevoorrading bevindt zich in Warempage en zal twee keer aangedaan worden. Een lus met maar liefst 750 hm verspreid over 20 km, brengt de deelnemers via Engreux en Bertogne opnieuw tot in Warempage. Deze lus bevat enkele technische maar snelle afdalingen en een aantal stevige beklimmingen.

Het laatste stuk gaat hoofdzakelijk bergaf, eerst via vlot bollende asfaltwegen en richting Maboge volgt nog een flowy single track afdaling. Na het oversteken van de weg in Maboge volgt nog een uitdagende klim gevolgd door een vrij technische afdaling en opnieuw een lange en lastige klim. Daarna is het hoofdzakelijk bergaf richting Berismenil.

Google MapsDownload gpx files
Hoogteprofiel

Bevoorradingen
Distance Location Time limit
TFZ 1 22,4 km

765 m+

Route de Mierchamps

Erneuville (Tenneville)

12h15
TFZ 2 42,5 km

1325 m+

Warempage 14h00
TFZ 3 64,4 km

2070 m+

Warempage 15h30
Finish 85,4 km

2650 m+

Berismenil 17h00

Parcours