BeMC 2020 - Climbing Challenge

La Roche - La Roche
29,5 km - 960 hm

Algemene informatie

De BeMC 2020 – Climbing Challenge is een tijdrit die iedereen individueel en wanneer het hem of haar best uitkomt kan rijden. De challenge loopt 40 dagen, van 15 juli tot 27 augustus.

 

Om opgenomen te worden in het klassement, moet je je op voorhand aanmelden via deze link: https://my.raceresult.com/152050/registration en bij voorkeur beschikken over een Strava-account en lid worden van de Adventurefreak Strava Club Deelname aan de BeMC 2020 – Climbing Challenge is volledig gratis!

 

Nadat je ingeschreven bent, ontvang je een bevestigingsmail met gegevens over het parcours. Eens je de BeMC 2020 – Climbing Challenge gereden hebt, kan je via de link uit je bevestigingsmail, je gereden tijd ingeven.

 

We rekenen erop dat iedereen het spel eerlijk speelt, maar om alle discussies te vermijden vragen we iedereen die in aanmerking wil komen voor prijzen, om ofwel een gpx-file van de rit up te loaden ofwel een voor iedereen toegankelijke link naar Strava of Garmin Connect te delen.

 

De voorlopige tussenstand is permanent te raadplegen zodat iedereen steeds weet wat de te kloppen tijd is.

 

Parcours

Reglement

De BeMC 2020 – Climbing Challenge is GEEN echte wedstrijd en vindt plaats op publiek toegankelijke en niet afgesloten wegen. Het verkeersreglement is dus te allen tijde van toepassing en de organisatie kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade. Hou ook te allen tijde rekening met andere weggebruikers, inzonderheid wandelaars.

 

We hebben er bij het uittekenen van het parcours echter voor gezorgd dat er geen drukke wegen moeten gekruist worden en op de gps-file staan de punten waar je een verharde openbare weg tegenkomt duidelijk aangegeven. Het is echter de verantwoordelijkheid van iedere deelnemer om zelf de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen tijden het rijden van het parcours, zeker bij het opdraaien van verharde openbare wegen.

 

De BeMC 2020 – Climbing Challenge is een tijdrit, dus rij zo veel mogelijk alleen.

Parcoursinfo

De focus ligt op klimmen. De challenge bestaat uit een aaneenschakeling van vijf van de lastigste beklimmingen uit de BeMC en uiteraard moet ook het boegbeeld van de BeMC, de Muur van Borzée bedwongen worden.

 

We hebben er bewust voor gekozen om geen echt technische passages op te nemen. Enerzijds omdat we op die manier een rit konden maken die uitsluitend bestaat uit paden die vrij toegankelijk zijn en waarvoor dus geen speciale toelating vereist is. Anderzijds was het ook onmogelijk om verschillende technische stukken op te nemen zonder wegen te kruisen terwijl we dit om veiligheidsredenen willen vermijden. De rit kruist slechts één, zeer rustige openbare weg. Meer dan 85% van het parcours is onverhard!

 

Het parcours is niet bepijld, maar iedereen krijgt een gedetailleerde gps-file.

 

Hoogteprofiel

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcoursoverzicht