Rit 3 - 84,1 km | 2600 hm
La Roche - Houffalize - Berismenil
Beschrijving

De rit van vandaag brengt de renners naar die andere mountainbike stad in de Ardennen, Houffalize en is slecht enkele kilometers korter dan gisteren, maar bevat wel evenveel hoogtemeters.

De eerste tien kilometers, weg uit La Roche, gaan zoals steeds hoofdzakelijk omhoog. Na het oversteken van de weg Samree-Bérismenil wordt het parcours een stuk vlotter berijdbaar en gaat het vrij snel tot aan de eerste bevoorrading in de schaduw van de brouwerij van Achouffe. 

Vanaf nu wordt het terrein ruwer en technischer, met als hoogtepunt de passage over het beroemde wereldbekerparcours van Houffalize. Op de gekende website Trailforks.com krijgt deze passage een black diamond rating. Maar alvorens aan dit technisch hoogstandje te beginnen, is er eerst nog de tweede bevoorrading. Na het wereldbekerparcours gaat het terug richting Achouffe, waar de volgers ondertussen hebben kunnen genieten van het lokale bier. De derde bevoorrading is immers op dezelfde plaats als de eerste en is dus ideaal voor de volgers om te blijven hangen.

Van Achouffe gaat het opnieuw vrij snel richting Nadrin, alwaar een aantal technische afdalingen volgen richting Ourthe. De ondertussen beroemde Ourthe-crossing brengt de renners vervolgens naar Hubermont en Maboge. Aan de voet van de downhill piste staat de 4e bevoorrading al te wachten. Het einde is in zicht, maar er volgt nog één lange klim richting Bérismenil.

Tijd om op het terras te genieten van een glas Chouffe!

Google MapsDownload gpx files
Hoogteprofiel

Bevoorradingen
Distance Location Time limit
TFZ 1 22,5 km

625 m+

Brasserie Chouffe

Achouffe

12h00
TFZ 2 40,3 km

1140 m+

Rue de la Tannerie

Houffalize

14h00
TFZ 3 55,2 km

1570 m+

Brasserie Chouffe

Achouffe

15h00
TFZ 4 76,5 km

2220 m+

Café “Den Erpel)

Maboge

16h30
Finish 85,6 km

2650 m+

Berismenil 17h15

Parcours