BeMC 2018 - rit 1

La Roche - Erezée - La Roche
87 km - 2450 hm

Algemene informatie

De start vanuit het centrum van la Roche richting Parc à Gibier is meteen een lastige beklimming om mee te beginnen, gelukkig loopt deze volledig op asfalt. Pas na een viertal kilometer klimmen wordt het bos ingedraaid. Vanop de top van de Col d’Haussiere, gaat het in sneltreintempo terug naar beneden richting N84. Hier volgt een nieuwe, lastige en bijwijlen technische beklimming. Vanaf bevoorrading 1 even voorbij Laidprangeleux gaat het over goed berijdbare bospaden richting Erézée. Een bospassage met heel veel hoogtemeter, zal ongetwijfeld opnieuw voor afscheiding zorgen.

Van Erezée tot Samree gaat het hoofdzakelijk via rustige, maar lastige bospaden. Voorbij de laatste bevoorrading in Bérismenil duikt de fameuze muur van Borzée voor een eerste keer op. In tegenstelling tot zondag zullen de meesten vandaag echter probleemloos op de fiets kunnen blijven…

De klassieke lange afdaling vanuit Borzée zal voor velen een opluchting zijn. De finish langs de oevers van de Ourthe in de prachtige tuin van hotel Floreal lonkt…

 

Bevoorradingen

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Live tracking

U kan het verloop van de wedstrijd live volgen Racemap. Aan de hand van meer dan 20 tussenpunten langs het parcours wordt de vooruitgang van de renners visueel weergeven op kaart.

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2018.

Parcoursoverzicht

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Rit 2

La Roche – Bertogne – La Roche

100 km – 3050 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

67 km – 2300 hm