Belgian Mountainbike Challenge

BeMC rit 1

La Roche – Tenneville – La Roche (87 km – 2400 hm)

Algemene informatie

De eerste rit bestaat niet langer uit twee lussen zoals de voorbije drie jaar, maar is grotendeels geïnspireerd op rit twee uit de editie 2016. De start vanuit het centrum van la Roche richting Parc à Gibier is, om files te vermijden, nu volledig op asfalt. Pas na een viertal kilometer klimmen wordt het bos ingedraaid. De eerste 17 kilometers, tot aan de bevoorrading in Buisson, verloopt hoofdzakelijk over bredere paden, met enkele technische afdalingen en is meteen extreem pittig. De renners hebben al 650 hoogtemeters wanneer ze voor het eerst kunnen bijtanken. De volgende 23 km tot aan de dubbele bevoorrading in Wyompont is echter de makkelijkste van de hele driedaagse en kan dienen om eventjes te recupereren alvorens tussen bevoorrading 2 en 3 een lastig deel in de bossen nabij Wyompont aan te vatten.

Van Wyompont terug naar Buisson liggen een aantal uiterst technische passages langs de rivier en een reeks venijnige klimmen. De vierde bevoorrading bevindt zich opnieuw op dezelfde plaats in Buisson. De finale vanaf Maboge wordt meteen eentje om lang over na te praten, met twee zeer lastige beklimmingen en twee technische afdalingen. De klassieke lange afdaling vanuit Borzée zal voor velen een opluchting zijn. De finish langs de oevers van de Ourthe in de prachtige tuin van hotel Floreal lonkt…

Overzicht parcours 

BeMC 2017 - stage 1

Zie ook https://drive.google.com/open?id=1ghh2FT90Mz6DndZXA08X3oGy9bQ&usp=sharing

Hoogteprofiel 

Profiel BeMC 2017 - stage 1

Bevoorradingen 

BeMC 2017 - stage 1 - bvr

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.