BeMC 2018 - rit 2

La Roche - Bertogne - La Roche
100 km - 3050 hm

Algemene informatie

De koninginnenrit van de BeMC wordt opnieuw op zaterdag gereden. De etappe heeft een atypische opbouw met in de eerste 40 kilometer heel veel snelle en goed berijdbare stukken, gebaseerd op de eerste rit uit de editie 2017. Voorbij Wyompont, volgen een aantal korte, maar steile beklimmingen nabij de Ourthe elkaar in sneltempo op. Na de tweede bevoorrading nabij Ferme au Pont, volgt een compleet nieuw stuk met enkel ruwe passages en een extreem steile beklimming, gevolgd door een leuke en mooie singletrail afdaling. Na het oversteken van de de grote baan tussen Ortho en Bertogne wordt terug aangesloten op het “klassieke” parcours van de Houffalize-etappe met onder meer de afdaling van de steile “wall of death”.

Tussen de derde bevoorrading nabij Warempage en de laatste stop in Nadrin is het parcours, langs de golvende open vlaktes van Nisramont, traditioneel iets makkelijker. De finale, met de nu al legendarische crossing van de Ourthe, is met gemiddeld 38 hoogtemeters per kilometer verre van te onderschatten.

Bevoorradingen

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2018.

Parcoursoverzicht

Rit 1

La Roche – Erezée – La Roche

84 km – 2450 hm

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Rit 3

La Roche- La Roche

67 km – 2300 hm