BeMC 2018 - rit 2

La Roche - Bertogne - La Roche
95 km - 2950 hm

Algemene informatie

De koninginnenrit van de BeMC wordt opnieuw op zaterdag gereden. De ietwat atypische start met in het begin heel veel snelle en goed berijdbare stukken werd wat ingekort. Even voorbij de eerste bevoorrading volgen vanaf Wyompont een aantal korte, maar steile beklimmingen nabij de Ourthe elkaar in sneltempo op.

Na de tweede bevoorrading nabij Ferme au Pont, volgt een extreem lastig stuk met enkel ruwe passages en een extreem steile beklimming, gevolgd door een leuke en mooie singletrail afdaling. Na het oversteken van de de grote baan tussen Ortho en Bertogne wordt terug aangesloten op het “klassieke” parcours van de Houffalize-etappe met onder meer de afdaling van de steile “wall of death”.

Voorbij Engreux werd een compleet nieuw stuk ingevoegd met onder mee de 1,5 km lange beklimming richting Petite Mormont die, hoewel op asfalt, zeker niet onderschat mag worden.

Daarna volgend de passages via Filly, Ollomont en Hubermont met de  legendarische crossing van de Ourthe. Dit jaar volgt er voorbij Maboge echter nog een bijkomende lus via Berismenil en opnieuw de muur van Borzée alvorens de laatste afdaling richting finish aan te vatten.

Bevoorradingen

Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Beschikbaar vanaf 1 mei 2019.

Parcoursoverzicht

Meer info vanaf april 2019.

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Proloog

La Roche – Parc à Gibier

18,5 km – 600 hm

Rit 1

La Roche – Ma,hay – La Roche

84 km – 2375 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

62 km – 2200 hm