BeMC 2020 - rit 3

La Roche - Bertogne - La Roche
95 km - 2950 hm

Algemene informatie

De koninginnenrit van de BeMC wordt opnieuw op zaterdag gereden. De ietwat atypische start met in het begin heel veel snelle en goed berijdbare stukken werd wat ingekort. Even voorbij de eerste bevoorrading volgen vanaf Wyompont een aantal korte, maar steile beklimmingen nabij de Ourthe elkaar in sneltempo op.

Na de tweede bevoorrading nabij Ferme au Pont, volgt een extreem lastig stuk met enkel ruwe passages en een extreem steile beklimming, gevolgd door een leuke en mooie singletrail afdaling. Na het oversteken van de de grote baan tussen Ortho en Bertogne wordt terug aangesloten op het “klassieke” parcours van de Houffalize-etappe met onder meer de afdaling van de steile “wall of death”.

Voorbij Engreux werd een compleet nieuw stuk ingevoegd met onder meer een mooie afdaling richting Ourthe, een extra rivercrossing en een korte maar extreem lastige beklimming richting Petite Mormont.

Daarna volgend de passages via Filly, Ollomont en Hubermont met de  legendarische crossing van de Ourthe. Dit jaar volgt er voorbij Maboge echter nog een bijkomende lus via Berismenil en opnieuw de muur van Borzée alvorens de laatste afdaling richting finish aan te vatten.

Bevoorradingen


Limiettijden zijn indicatief en kunnen worden aangepast (naar boven toe) afhankelijk van de weersomstandigheden. Deelnemers aan de BeMC Open die “buiten tijd” aankomen worden nog steeds beschouwd als finisher.

Hoogteprofiel

Live tracking

U kan het verloop van de wedstrijd live volgen Racemap. Aan de hand van meer dan 20 tussenpunten langs het parcours wordt de vooruitgang van de renners visueel weergeven op kaart.

Resultaten

U kan de wedstrijd live volgen de website van raceresult.

Parcours

Parcoursoverzicht

Algemeen overzicht

Algemene informatie

Categorieën

Proloog

La Roche – Parc à Gibier

25 km – 850 hm

Rit 1

La Roche – Manhay – La Roche

77,5 km – 2160 hm

Rit 3

La Roche- La Roche

66 km – 2300 hm